Häst

Ruinerad på strö..

Jag har skrivit det förut, men jag skriver det igen. Giovanna är en gris i boxen. Det är precis kaos i hennes och Rex box varenda dag. Det spelar ingen roll om hon står på spån, halm eller halmpellets hon pinkar ner precis allting. Det går OTROLIGA mängder med strö till Giovannas box eftersom hon pinkar ner allting. Fyller nog på där kanske 3 gånger mer än normalt!! Men vad gör man? Nu åker ju hon hem om en månad men ändå… Det har varit ett väldigt dyrt år.          Idag har hon till och med lyckats kissa i krubban. Förmodligen för att hon får lusern hack i den. Allt hö ska kissas på, inne som ute. Hon drar ut höet i boxen, sedan kissar hon upprepade gånger på det. Det blir plaskblött. Hennes stackars föl måste sedan vistas i detta, inte många torra platser för honom att vila på det är ett som är säkert. Jag funderar på om jag ska börja dela på dem så att han får en egen box att skita ner och slipper vada runt i morsans pink!

Regent är precis lika renlig som Monia var. Skiter längs med väggarna. Väldigt enkelt att mocka och framförallt väldigt torrt! Nu har visserligen denna lilla fölunge en 12 kvm stor box att husera i så han rör ju inte runt sådär jättemycket 🙂

Belinda är också ganska grisig. Hon ligger gärna i allt bajs också så det verkligen blir en bajsmacka i boxen. Men sedan jag hängde upp hennes hö så är det faktiskt ganska lättmockat.

Bingo <3 han bajsar i mitten, bara att skotta ut och jämna ut boxen – färdigt! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.