Häst

Det tåls att upprepas

Hästar för människor samman. Jag är så otroligt tacksam och glad över de människor som hästarna har fört in i mitt liv. De har ju givetvis även fört med sig människor jag kanske inte alls uppskattar, men majoriteten vill jag aldrig bli av med. Ser jag tillbaka på allting så finns det människor som jag

Utanför Grafits box i Åstorp 2006
Charlotte utanför Grafits box i Åstorp 2006
Hanna på väg till RIKS 2006 i Åstorp.
Hanna på väg till RIKS 2006 i Åstorp.

träffat genom hästarna kvar efter nästan 20 år. Två tjejer red jag ihop med på ridskolan 1992-2001. En lärde jag känna pga hennes ponny, Brolötens Cinnabar (gissa om det är du Jannicke <3 ). Hanna och jag har tuffat på i över 10 år nu. Sjukt egentligen. Charlotte är också över 10 år, måste vara närmare 12 år.

Jag är så glad att jag har vänner jag kan vända mig till som förstår, som jag kan ty mig till när mitt liv är lite kaosartat. Som det går att diskutera häst med en stund, eller andra värdsliga saker bara för att få komma på andra tankar en stund. Vi ställer upp för varandra och vi är problemlösare. I tisdags stod jag utan hundvakt, då tar Pernilla Alfons rakt av – ”Nästa gång är det jag som behöver hjälp.” För så fungerar det. Vi hjälper varandra, vi försöker lösa problem tillsammans. Jag är så glad över er. Att jag vet att ni alltid finns där och att ni förstår när en träning går skit dåligt, en häst är skadad eller delar glädjen när någonting går bra. Älskar Cissis snapchat från i somras när hon var iväg på stadsfest istället för att

Pernilla och Monarch 2013 inför kvalitén.
Pernilla och Monarch 2013 inför kvalitén.

grooma åt mig på RIKSEN – ”Vafan så går du och vinner när jag inte är där! ”

Vi delar sorg när en häst dör. Vi delar glädje när det föds ett föl. Vi är slitvargar allihop.

Idag har min sons nya ponny anlänt till stallet. Prinsessan f90. Hon blir alltså 27 år i årsskiftet. Världens mest coola lilla shetlandsponny. Jag hoppas att han också ska hitta vänner ur sina intressen som liksom blir kvar livet ut.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

  • "Pinglan"

    Om hästmänniska möter okänd hästmänniska har man ALLTID massa att prata om! Trots att man inte alls känner varandra finns det en gemenskap. Hästar är fantastiska på många sätt. Och det är bara hästmänniskor som förstår varför man kan välja att gå i en ridsportsaffär på lunchen och i princip hoppa över maten och bara kolla nya benskydd, spana regntäcken och klämma på träns. Inte nödvändigtvis köpa utan bara njuta av allt. Häst liksom. Ponny för din del
    (Fast kanske köpa det där fina grimskaftet fastän man har på tok för många redan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.