Häst

Reflektera

Jag tror inte jag använde det ordet en enda gång innan jag började plugga till Sjuksköterska. Nu känns det som om det enda jag gör är att reflektera och försöka lösa saker på annorlunda sett eller spara erfarenheter inför framtiden.

Till exempel kan då nämnas att mina hingsthagar i framtiden ska ligga utom synhåll för stohagarna. Detta för att minimera springet i hagen alltså även den ökade skaderisken eller det som sker just nu att hingsten tappar ofantligt mycket i vikt. Med detta inte menat att hingsten(arna) inte ska någon social samvaro utan snarare att verkligen sortera upp hästarna hingstar/valacker och så stona på sitt eget håll. Detta är verkligen något jag kommer att försöka göra möjligt i framtiden.

Sen reflekterar jag också mycket över hästar som inte går att fånga i hagen. Mina hästar är oförskämt enkla att fånga i hagar. De är alldeles för sociala för sitt eget bästa. Jag kan i stort sätt alltid lita på att jag får tag i mina hästar, oavsett om det är Monarch på sommarbete eller Bingo helt uppjagad över stona i hagen. De kommer alltid fram eller stannar alltid.

Jag har fått ett sto till Bingo igår som inte alls fungerar så. Jag läser på henne att hon inte litar på mig och det är helt okej för min del, jag är någon helt ny, hon är på ett helt nytt ställe med hingstar och hästar hon inte känner igen. Det jag inte förstår med denna hästen är hur hon kan stå till synes lugnt och beta och jag kliver in för att fylla på vatten, jag ägnar inte henne mer än en endaste liten tanke att hon står där. I samma sekund som jag sätter foten i hagen så är hon på andra sidan hagen direkt. Då går mina tankebanor iväg och jag börjar direkt fundera på hur jag ska närma mig den här hästen så att hon faktiskt kan visas för hingsten senare idag? Det vore ju bra om jag kunde fånga den så att den faktiskt blev betäckt… 😉

Jag ska delge er hur det gick, om jag fick tag på henne.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.