Häst

Tiden bara skenar förbi!

Det är helt otroligt att det redan är den 17 januari. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen? I somras satt jag tryggt och hade flera månader kvar av min mammaledighet men nu är det verkligen över. Jag började jobba för två veckor sedan och har haft ganska mycket att göra.

monarchellaJag har hittat en bra kontakt på Irland med och har mina funderingar på ett fint sto där.. Vi får se vart det leder men än så länge är nästan allting i lås och kanske, kanske kommer det ett sto hit i vår till Bingo Bell RC 112 och stuteriet. Valorous Regent växer så det knakar, han mätte 122 cm vid årsskiftet då han var 6 månader gammal så han har verkligen vuxit ikapp allt det han tappade i början. Belinda har också hon vuxit som ogräs verkligen och mätte hela 127 cm. Det är 8 cm sedan hon kom i augusti 2014 då hon bara mätte ynka 119 cm. Valorous Monarch är också han mätt och är, mot min förmodan, hela 144 cm hög! Han har på bara 1 år vuxit 2 cm. Hans mamma, Önnarps Monia (tillika Regents mamma) slutmättes på 144 och Brolötens Grafit (Monarchs pappa) var slutmätt till 145 cm. Så större än 145 cm lär han inte bli Monarch. Men tänk att han som 3 åring gick som c-ponny på både hingstpremiering och 3årstest! Otroligt. Jag har en liten video-1420746041.mp4 här. Ella får ursäkta 😉 Hon skickade den till mig på FB.

STOLT och framförallt GLAD uppfödare och ägare – likt alltid. 🙂

ellajackaMåste även få visa hur himla snygg Ella blev i sin fina jacka hon fick i julklapp. Det var en överraskning hon hade inte en aning om att hon skulle få en julklapp så med lite hjälp av Ellas mamma Caroline så dök det plötsligt upp ett paket utan avsändare till Ella under granen. Gissa vilket paket hon öppnade först 😉

Min foderförsäljning har börjat rulla på och jag inväntar nu ett spännande samarbete med en annan typ av fodermedel. Mycket är på gång helt enkelt.

Den 21-21 mars ska Bingo Bell RC 112 utför frivilligt bruksprov i Vetlanda och det ska verkligen bli jätteroligt. Jag hoppas verkligen att Bingo kan visa sig från sin bästa sida och att fler får upp ögonen för denna otroligt trevliga individ! Ryttare blir givetvis Pernilla Berglund som även visade Monarch på kvalitetstävlan både i Nybro och i Falkenberg. Jag anser att Pernilla visar Bingo på bästa möjliga sätt och känner mig otroligt trygg i samarbetat med henne.

Nya fodersorter är på väg in, snart går det iväg en beställning av Mare & Youngstock som en uppfödare i närheten gärna vill prova på till sina avelsdjur – superroligt. Jag är otroligt nöjd med de foder jag redan tagit hem och tycker att de fungerar riktigt bra. Det kommer även att komma hem mer Equi Jewel här om några dagar. Om det är något annat foder ni är nyfikna på så rekomenderar jag er att besöka Brogaardens hemsida där ni hittar en väldigt lätt översikt och kan läsa på om alla foder. 🙂

Där finner ni även hundfoder från Chudleys om ni är intresserade av att testa på något nytt och välbalanserat foder.

Nu ska jag ge mig ut i denna trista vinterdag och pyssla med mina älskade ponnyer. Vad gjorde jag utan connemaran?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.