Häst

Vaccinationer och en ny annons, överallt.

Jag är fortfarande så himla besviken, ledsen och arg. Det är så himla trist verkligen att behöva lägga upp hästen överallt igen och jag kan erkänna att min nuvarande annons blev ganska syrlig, men med all rätt. Det är köparens marknad och kommer alltid att vara köparens marknad, den som skriker högst syns mest och så vidare. Jag vill inte på något vis verka otrevlig i min annons, men det som är skrivet är ju det som framkommer när folk sedan hör av sig och är intresserade av Regent (jag skrev Monarch här? Lustigt!).

Hur som helst, Christine kom i alla fall idag på utsatt tid för att vaccinera Bingo och för att ge Regent första vaccinationssprutan och även se över hans tänder. Jag märkte redan för några dagar sedan att han inte ätit upp allting i sin box, det låg hösilage mest överallt. Visst har han i perioder varit en riktigt grispelle men nu ett par dagar har det slagit rekord. Så slog det mig, han tappar tänder! För när jag ledde ut honom till hagen en morgon så fipplade han så förskräckligt med tungan och munnen och stod och käkade på buskar istället för hösilage på morgonen. När jag tog in dem på kvällen doftade han även tandlossning, en ganska distinkt doft. Christine tittade in i munnen på honom och mycket riktigt höll han på att tappa tänder. Han är lite sen med tandlossningen och har inte riktigt släppt alla de mjölktänder som han borde ha gjort vid det här laget. Men vad gör det 🙂 Han fick nog loss tanden som irriterade honom redan igår för i morse hade han minsann satt i sig allt sitt hösilage och stod nöjd och tuggade ur traktordäcket när jag tittade ut i morse och Christine kunde inte se något uppenbart irriterande i munnen på honom heller. Jätteskönt! Han fick också sin första vaccinspruta, så vi får se om han är lika ynklig som sin far och har 39 graders feber imorgon… 🙂

Bingo fick hästinfluensa och stelkramp, igen, för han tål ingen annan spruta. Han får feber i flera dagar, men inte med den sprutan. Han ska då alltid vara lite speciell. Sen passade jag även på att skruva upp hyllorna i sadelkammaren när vi ändå bara väntade på veterinären jag och Ingrid. Det blev riktigt bra. Det fattas plankor på en hylla fortfarande, för se till det räckte inte spillvirket hemma på gården. Skit i kubik!​ Jag passade även på att rensa ut sådant som jag har gömt undan i plåtskåpet i stallet. Gamla skitgrejer som jag såhär i efterhand inte kan begripa att jag sparat från början? Jag har t ex en helt ny brösta i storlek shetlandsponny från Finn-tack liggandes, till VAD ska jag använda den undrar jag? Jag hade 2 udda sporrar, gamla trasiga bensnören, ett par gamla trasiga ridstövlar och lite annan bråte. Nä, nu ska det eldas upp! Kanske inte sporrar, de blir svåra att elda upp… Jag hittade två gamla ridhjälmar som verkligen har sett bättre dagar som fick åka i soptunnan. Så det blev riktigt gott om plats plötsligt i stallet 🙂

Jag passade på att fylla bilen med hästfoder som jag kör ut till kunder för sista gången. Imorgon har jag två kunder kvar så det får snällt vänta i bilen. Jag stannade även på Biltema och köpte ”däck fix” till skottkärrorna, nu kommer det aldrig kunna bli punktering igen 🙂

Vi mätte Regent också lite snabbt. 148 i manken och 151 över rumpan!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.